Xiewa is gezond verklaard…..

 
Ben vanavond even met Xiewa naar de dierenarts geweest.

Wilde in ieder geval even weten wat voor kruising het nu eigenlijk echt is. Want bij de kennel zeiden ze dat ze een kruising is tussen Maltezer en Shi Shu. Nou….dat leek me toch echt onmogelijk, want beide hondenrassen zijn kort potig. En Xiewa staat toch echt hoger op haar pootjes.

Ze is dus een kruising Maltezer/Foxterrier! Aan een terrier hadden we al gedacht, gezien de encyclopedie.

Verder is ze niet mager, maar gewoon super slank. Mag haar wel ipv. 125 gram p.d. nu 200 gram gaan geven.

Foxterriers hebben van zichzelf dat ze vaak trillen, net of ze nerveus zijn. Maar dat zijn ze dus niet. Xiewa heeft dat dus ook, dat trillen. Maar haar hartslag was heel goed en normaal.

Verder heeft het allemaal gewoon veel tijd, rust en geduld nodig. Ze moet nog ontzettend wennen aan de nieuwe omgeving, mensen, etc. Ze heeft natuurlijk 8 maanden in de kennel gezeten. Ze is niets gewent en moet nu alles leren. In de kennel was het zelfs zo dat ze vanuit het hok naar het grasveld werd gedragen en weer terug.

Ik moet me van de dierenarts niet aantrekken van wat anderen zeggen over Xiewa….nu ik haar heb gesproken en zij Xiewa heeft gezien en onderzocht…..kan ik dat wel makkelijker!

Moet haar nu ook nog niet laten helpen. Ze is waarschijnlijk toch al loops geweest, want ze heeft iets opgezette tepels. Pas over een aantal maanden als ze gewent is en dan desnoods zo’n 2 maanden nadat ze weer loops is geweest.

En dat anderen (buren) zeggen dat ik met haar naar puppytraining moet: nou, als ik dat nu zou doen….dan heb ik straks een getraumatiseerd hondje! Kan evengoed altijd nog: maar dan wel over een aantal maanden.

Dus: ik blij! Xiewa blij! Allebei blij! Wat wil een mens nog meer?

Eh…dat het aan de lijn gaat lopen misschien? (komt over een paar weken/maanden ook wel goed!) 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s